Hockeyklubba för barn

Artikeln innehåller reklam i form av annonslänkar till Jollyroom.

Vår dotter, som är 4 år, har precis börjat åka skridskor. När vi senast var och åkte blev hon lite ledsen för att hon inte hade någon hockeyklubba. Det var givetvis något som vi var tvungna att fixa!

Efter att ha surfat runt på ett antal olika sport- och hockeybutiker visade det sig dock att det var svårt att hitta en klubba för så små barn. Den minsta klubban som jag hittade – som ändå var en riktig hockeyklubba – var en klubba från CCM.

CCM St Ultimate Youth – en prisvärd hockeyklubba för barn

CCM St Ultimate Youth är gjord för barn mellan 5 och 8 år. Problemet med klubban är att den får ett oproportionerligt stort blad om man kapar den i rätt längd för en 4-åring. Jag valde därför att inte bara kapa längden på klubban utan också bladet.

Hur kapa hockeyklubba för barn?

För att få till bladet så bra som möjligt gjorde jag en mall i kartong för hur tån (spetsen) på bladet såg ut från början. Efter det förde jag över mallen längre in på bladet, så att jag fick en markering att såga efter. När jag hade sågat till bladet med sticksågen la jag ner lite tid på att slipa till bladet med en slipkloss, för att runda av kanten och för att få bort så mycket av den exponerade glasfibern som möjligt.

Tejpa hockeyklubban

Efter att ha fått till en bra längd på skaftet och form på bladet hjälptes jag och dottern åt att tejpa våra klubbor. En bra sak att tänka på när man tejpar är att få till en ok knopp längst upp på klubbskaftet, så det inte kan användas som stickvapen, och en bra tejpning på bladet för att det inte ska slitas så mycket. När barnen blir äldre fungerar tejpningen på bladet så klart om att få bättre grepp och känsla i bladet, men nu när de är små är det inte den primära funktionen. Hur som helst: när vi var klara med tejpningen var peppen total! Nu väntar vi bara på att få ett tillfälle att prova klubborna på is.

Relaterade inlägg