Thule Urban Glide 2 joggingvagn

Inlägget innehåller reklam i form av annonslänkar till Babyland, Babyshop och BabyV.

Hej bloggen, det var alldeles för länge sedan sist! Mycket har hänt sedan mitt senaste inlägg. Inte minst har jag tagit tag i min löpträning igen! På grund av det varierande vädret har det framförallt blivit virtuella löprundor på löpbandet men så fort det ges möjlighet ska jag försöka börja springa mer utomhus.

Fler löpturer med joggingvagn

Då vi – precis som de flesta andra föräldrar antar jag – har ganska svårt att hitta tid för egna aktiviteter, som träning, har jag bestämt mig för att skaffa en joggingvagn. Med joggingvagnen tänker jag att jag ska kunna ta med mig minstingen på några av mina löpturer och på så sätt kunna komma ut oftare.

Hur som helst har jag sonderat marknaden och är nästan säker på att valet kommer att landa på joggingvagnen Thule Urban Glide 2. Anledningen till detta är egentligen mest känsla och inte så mycket rationalitet. Thules vagnar känns stabila och bra samtidigt som vi har takräcken med skidhållare till bilen från Thule som jag tycker har fungerat så bra som ett takräcke med skidhållare kan fungera. 😉

Thule Urban Glide 2 eller Thule Glide 2?

Från början var jag egentligen inne på den lite enklare modellen Thule Glide 2. Den saknar det svängbara framhjulet som Urban Glide 2 har, men har å andra sidan ett större framhjul, vilket faktiskt känns ännu snabbare och sportigare egentligen. Framhjulet på Urban Glide 2 är låsbart för att slippa vobblande när man joggar och jag att möjligheten att ha hjulet i sitt svängbara läge kan komma väl till pass när man ska rodda med vagnen när man gör annat än att springa med den. Att ta en snäv sväng med barn i vagnen utan det svängbara framhjulet tänker jag kan bli lite bökigare än med.

Robust känsla, smarta funktioner och många tillbehör

En annan bra sak med Thules vagnar är de tillbehör som finns att tillgå. Jag var inne och tittade på en del vagnar i en något lägre prisklass från början. Men det verkar vara med joggingvagnar som med det mesta andra saker, att man får vad man betalar för. De billigare vagnarna hade inte alls samma robusta känsla och smarta funktioner och det fanns inte heller lika mycket tillbehör till dem. En så enkel och, för vår del, nödvändig grej som ett regnskydd till vagnen är en av de saker som vi tycker bör finnas att köpa till.

Nåja, än har vi alltså inte fått hem vagnen. Jag återkommer med en uppdatering och ett omdöme när vi har fått hem vagnen och har kunnat testa den i skarpt läge under några löppass!

Relaterade inlägg