Recension: Maxi-Cosi Rodifix Airprotect bältesstol

Inlägget innehåller reklam från Babyland, Babyshop och Jollyroom.
  • Flexibelt ryggstöd
  • Luftfyllda sidoskydd
  • Sidoskydd i nackstödet
  • ISOFIX-fäste
  • Övriga funktioner
  • Maxi-Cosi Rodifix till bäst pris
  • Betyg
  • Instruktionsvideo

Nya förutsättningar

Jag har tidigare recenserat bältesstolen Maxi-Cosi Rodi Airprotect. Vi har, som vissa av er förmodligen vet, uppgraderat från tvåbarns- till trebarnsfamilj, vilket – bland mycket annat(!) – innebär att vi återigen har fått se oss om efter en bältesstol. Eftersom vi på grund av det senaste tillskottet också har skaffat en större och nyare bil så har det blivit aktuellt med barnstolar med ISOFIX-fäste.

Då vi redan har gått igenom ett antal bältesstolar när vi gjort research inför våra tidigare köp och vi dessutom varit väldigt nöjda med vår Maxi-Cosi Rodi var det inte speciellt svårt att veta var vi skulle börja leta den här gången. Men vi har ändå inte velat låsa oss utan har varit öppna för andra bältesstolar även den här gången.

Rodifix – bästa bältesstolen

Trots vår öppenhet för andra alternativ har vi återigen landat i att en bältesstol från Maxi-Cosi är det bästa för oss. Varför då undrar ni? Vi tycker att Rodifix uppfyller de krav som vi har på en bältesstol och några av de funktioner som jag listar här nedanför är saker som vi inte har hittat på andra bältesstolar.

Flexibelt ryggstöd – Rodifix växer i takt med barnet

Rodifix flexibla ryggstöd går enkelt att förlänga, vilket gör att bältesstolen kan växa i samma takt som barnet. Det här är superbra både ur säkerhetssynpunkt men också med tanke på plånboken. Ju längre tid bältesstolen fungerar under barnens uppväxt desto skonsammare blir det mot plånboken, så klart. Bältesstolar som inte har samma funktion måste uppgraderas vartefter barnet växer.

Luftfyllda sidoskydd

De luftfyllda sidoskyddskuddarna gör att barnet sitter extra säkert även i de fall olyckan skulle vara framme och då även vid krockar där sidan på bilen tar smällen.

Sidoskydd i nackstödet

Även nackstödet har Maxi-Cosis luftfyllda sidoskydd. Detta skyddar så gott det går mot pisksnärtsskador (whiplash-skador) i sidled genom att ge barnets huvud relativt lite spelrum i sidled.

ISOFIX-fäste

ISOFIX-fästet kan vara antingen en fördel eller en nackdel. Allt beror på om er bil är kompatibel med ISOFIX. För vår del var som sagt ISOFIX ett av kriterierna vi utgick från när vi gav oss ut på jakt efter ytterligare en bältesstol. ISOFIX-systemet gör att det är lätt att sätta i och ta ur bältesstolen men framförallt sitter stolen som berget när den väl är installerad. Känns verkligen stabilt!

Rodifix övriga funktioner

Utöver de redan nämnda funktionerna har Rodifix dessutom tvättbar klädsel, fällbart ryggstöd och en design som gör det lätt för barnen att själva sätta sig i stolen och ta på sig bältet – även om det så klart är viktigt att se till så att det skett på ett korrekt sätt. 🙂 Det sistnämnda ska bli extremt skönt då det ändå är något av ett projekt att få in minstingen i bilen och att se till så att allt och alla är med.

Maxi-Cosi Rodifix till bäst pris

Priserna hos de olika butikerna varierar givetvis över tid, samtidigt som priserna kan variera för de olika färgalternativen, men i skrivande stund hittar jag de bästa priserna på Rodifix hos följande nätbutiker:

Betyg

Till skillnad från i recensionen av Maxi-Cosi Rodi ger jag Rodifix toppbetyg! Det enda vi kan se som ett eventuellt problem skulle kunna vara att viloläget fortfarande är lite knepigt att ställa in eftersom man måste använda båda händerna för att göra det. Det problem som jag såg med Maxi-Cosi Rodi – d.v.s. modellen utan ISOFIX – där jag menade att förankringspunkten för ryggstödet inte passade vissa bilars nackstöd är eliminerat i och med Rodifix ISOFIX-fäste.

5 av 5 päron!

🍐🍐🍐🍐🍐

Instruktionsvideo

Om Maxi-Cosi

Maxi-Cosi är ett varumärke som ägs av det kanadensiska konglomeratet Dorel Industries Inc. Inom varumärket Maxi-Cosi tillverkas babyskydd, bilbarnstolar, bältesstolar och barnvagnar.
Maxi-Cosi.se

Relaterade inlägg