Skridskor med kardborreband

Jag har tidigare skrivit en artikel om skridskor (Skridskor – perfekt julklapp till barnen). Nu när vår dotter skulle få nya skridskor valde vi inte något utav de par jag tidigare rekommenderat. I den här artikeln tänkte jag berätta mer om vilket val vi gjorde och varför.

CCM Super Tacks och justerbara skridskor från SportMe

I min tidigare artikel rekommenderade jag dels ett par CCM Super Tacks, dels ett par justerbara skridskor från SportMe. Medan CCM-skridskorna är ett par utpräglade hockeyrör så är SportMe-skridskon ett utmärkt val för barn som åker ett fåtal gånger per vinter. Detta eftersom de är så pass justerbara att de kommer kunna användas under flera vintrar. Till skillnad från CCM-skridskorna har SportMes skridskor med kardborre. Det är dock inte den enda knäppningen, så nyttan med kardborrebandet när det kommer till möjlighet för barnen att själva spänna på sig skridskorna faller tyvärr bort.

Bauer X-LS – skridskor med kardborreband

De skridskor som vi valt att köpa till vår dotter är också ett par utpräglade hockeyskridskor men med den stora skillnaden gentemot vanliga hockeyskridskor att det är ett par skridskor med kardborreband i stället för med traditionella snören. När vi köpte skridskorna tänkte vi att det mest var skönt för vår egen skull – att slippa sitta på huk och, med stelfrusna fingrar, knyta skridskor. Och att i stället bara behöva spänna åt skridskornas kardborreband. Men efter att vår dotter nu har använt skridskorna några gånger så har hon också på egen hand börjat justera skridskorna när hon känner att de inte sitter tillräckligt bra. Ett stort plus, då det hjälper både henne och oss!

Butiker som säljer Bauer LS-X Youth

Efter att ha gjort en del research valde vi att beställa skridskorna från XXL.se men det verkar som att de flesta butiker som säljer hockeyprylar också säljer Bauer X-LS-skridskorna. Ett par av dessa butiker är hockeystore.se/hockeytown.se och sticksonline.se.

Bauer X-LS – skridskor med kardborreband
Bauer X-LS – skridskor med kardborreband

Köp och anpassa hockeyklubba för barn

Ett relaterat ämne till skridskor är så klart hockeyklubbor. För ett par veckor sedan skrev jag några rader om att köpa hockeyklubba till barn och hur man anpassar den på bästa sätt. Den artikeln hittar ni här: Hockeyklubba för barn.

Relaterade inlägg