Mini Rodini x Veja – coola sneakers för barn

Inlägget innehåller reklam i form av annonslänkar till Babyshop och Åhléns.

Den franska sneakertillverkaren Veja har sedan tidigare en linje för barn. Liksom för deras vuxenkollektioner använder sig Veja av ett relativt sett minimalistiskt formspråk och gör skor som håller god kvalitet. Såväl formspråket som kvalitetsnivån går bra ihop med formspråket och kvalitetsinivån hos Mini Rodini.

Veja i samarbete med Mini Rodini

Att de två varumärkena passar bra ihop verkar Veja och Mini Rodini också ha upptäckt och har därför skapat ett designsamarbete för att ta fram en barnsko. Skon baseras på Vejas V-12 Trainers, är vegansk (d.v.s. tillverkad utan animaliska produkter), med fairtrade bomull och har blivit utsmyckad med en kanin på ena kardborrebandet. Kaninen återfinns i mönster på ett flertal plagg från Mini Rodini som utgör en hel serie i deras vår- och sommarkollektion.

Kaninmönster från topp till tå

Vår- och sommarkollektionen hos Mini Rodini innehåller strumpor, klänning, t-shirt, jumpsuit, body, badbyxor och leggings som är mönstrade med samma kanin som går att hitta på Veja-skorna. Så om ni och/eller era barn gillar mönstermatchning går det alltså utmärkt att få en hel outfit med färgglada kaniner på.

Vejas övriga barnskor

Veja har som sagt gjort sneakers för barn redan innan samarbetet med Mini Rodini. Bland annat har de skapat skon Esplar som en hyllning till organisationen Esplar. Organisationen stödjer ekologiska småskaliga jordbruk i regionen Nordeste på Azorerna.

Relaterade inlägg