Gula gummistövlar för barn – en klassiker som hör hösten till

Artikeln innehåller reklam i form av annonslänkar till Babyshop, Babyland, Jollyroom och Lekmer.
  • Kavat Grytgöl
  • Kuling Caracas
  • Tretorn Wings
  • Didriksons Splashman
  • CeLaVi Elefant
  • Nordbjørn Whirlwind
  • Viking Jolly

Även om de senaste veckorna har bjudit på fortsatt sommarvärme så står hösten för dörren. Det är lätt hänt att lura sig själv att tro att det ska gå att tänka bort de mörkare årstiderna genom att bara vara i nuet, att njuta av värmen och många somriga bad. Men hur mycket vi än låtsas som att sommaren är oändlig kommer hösten komma och knacka på med sina svalare temperaturer och inte minst sin våtare väderlek. Hög tid att införskaffa nya gummistövlar till de barn som inte har några att ärva av sina äldre syskon med andra ord.

Jag har letat runt lite på nätet och har tillsammans med barnen utsett några stövelkandidater. Ett viktigt kriterium för våra barn är färgen och båda våra äldsta barn vill ha gula gummistövlar. Jag har därför gjort en sammanställning med de gula gummistövlar som jag har kunnat hitta när jag har letat runt.

Om ni är på jakt efter lite varmare gummistövlar så har jag tidigare skrivit ett inlägg om fodrade gummistövlar. Det inlägget hittar ni här.

Grytgöl – ljusgula gummistövlar från Kavat

Grytgöl från Kavat är ett par gummistövlar med grov sula och en fin ljusgul färg. Färgen går lite mer åt det pastellfärgade hållet än övriga stövlars färger i den här listan.

Caracas – gula gummistövlar från Kuling

Kuling har även de satt på ett par grova sulor på sin stövel Caracas. Sulan kommer väl till pass på lerigare underlag eller på vått gräs.

Wings – gula seglarstövlar från Tretorn

Tretorn, ett av de mest klassiska stövelmärkena – åtminstone i Sverige, har i modellen Wings skapat en seglarstövel för barn. Gummistöveln fungerar givetvis minst lika bra på land som ombord på båten.

Splashman – gula gummistövlar med snörning från Didriksons

Didriksons Splashman har snörning och smarta ”flärpar” på sidorna för att lätt få grepp om stövlarna när man ska ta på dem.

Elefant – gummistövlar med elefanttryck från CeLaVi

CeLaVi har en något annorlunda take på den klassiska gula gummistöveln. De har en snyggt nedtonad gul färg med elefanttryck i vitt på.

Whirlwind – gula seglarstövlar från Nordbjørn

Whirlwind är ett par gummistövlar av seglarmodell från Nordbjørn. Tack vare deras småmönstrade sulor fungerar de lika bra ute på gården på förskolan som på båten.

Jolly – gula gummistövlar med grov sula från Viking

Vikings gummistövlar, Jolly, har en grov sula som kan vara bra på lerigt underlag eller i skogen på svamp- eller bärplockarturen.

Relaterade inlägg