Gummistövlar på vintern?

Inlägget innehåller reklam i form av annonslänkar till Babyland och Jollyroom.

Den här vintern har i södra Sverige inte varit någon höjdare. När det har varit minusgrader har det kalla vädret hållit i sig ett par-tre dagar i rad som mest. Därför har våra barn inte fått så mycket användning för de vinterkängor som vi köpt till dem, utan har i stället mest använt gummistövlar när de varit ute och lekt. Jag har tidigare skrivit ett inlägg om regnkläder och skalkläder för barn men hur ska man tänka när det kommer till gummistövlar och mer specifikt – gummistövlar som ska användas på vintern?

Uppdatering Jag har nu skrivit ett inlägg specifikt om gula ofodrade gummistövlar för hösten. Spana in det här: Gula gummistövlar för barn – en klassiker som hör hösten till.

Fodrade gummistövlar och/eller sockor?

Ofodrade stövlar är nog bland det kallaste ett barn kan ha på fötterna om man inte ser till så att de får på sig ordentliga sockor under stövlarna. Så när ni väljer gummistövlar för vintern kan ni antingen välja ett par fodrade stövlar eller ett par ofodrade men om ni väljer ofodrade, se till att investera i några par riktigt varma sockor också. Fördelen med att köpa ofodrade gummistövlar är givetvis att de går att använda även när det blir lite varmare. Nackdelen är att de aldrig håller riktigt lika varmt som fodrade stövlar gör, trots att man sätter på barnet ordentliga sockor.

För vår del har vi valt att köpa ofodrade stövlar då vi redan har varma vinterkängor till barnen. Så fort temperaturen sticker över nollstrecket och det är blött eller fuktigt ute låter vi barnen använda gummistövlarna i stället för kängorna.

Gummistövlar för både kallt och varmt vinterväder

Everest – Rubber Boot

Snygg och prisvärd ofodrad gummistövel från Everest. Det här är något av en standardgummistövel men som med den fräcka gula färgen ger sköna retrovibbar. I kombination med ett par bra sockor kan det här vara en riktigt bra stövel för varmare vinterväder.

149 kr för den som är eller väljer att bli medlem hos Stadium.

Läs mer om Everest Rubber Boot här.

Tretorn – Kuling Neoprene

Stövlar från Kuling med värmande neoprenfoder. Neopren är samma material som används i våtdräkter och håller fötterna varma i ur och skur. Enligt tillverkaren ska gummistövlarna vara lämpliga för temperaturer ner till -10 grader.

Läs mer om Tretorn Kuling Neoprene här.

Viking – Ultra 2.0

Här har ni gummistövlarna för den som är frusen om fötterna eller som gillar att springa omkring med något som känns som braskaminer på fötterna. Viking menar att de fodrade gummistövlarna Ultra 2.0 håller fötterna varma i temperaturer ned till -20 grader! Så om ni bor på en kall plats eller om ni planerar att åka på en vintersemester är det här de perfekta stövlarna för era barn!

Just nu ligger dessa stövlar på Stadiums vinterrea, så varför inte passa på att säkerställa en fortsatt varm fotvinter?

Läs mer om Viking Ultra 2.0 här.

Everest – Warm Rubber Boot

Det här är ytterligare en fodrad gummistövel. Den här gången är det en stövel från Stadiums varumärke Everest och som är fodrad med fleecefoder. I skrivande stund kostar stöveln 249 kr, vilket får ses som ett väldigt bra pris för att vara en fodrad gummistövel.

Everest har, till skillnad från Tretorn och Viking, inte specificerat ner till vilka temperaturer stöveln är lämplig att användas i vilket gör att jag misstänker att den inte är riktigt lika varm som de tidigare nämnda fodrade stövlarna.

Läs mer om Everest Warm Rubber Boot här.

Relaterade inlägg