Recension: TEC Lelle MIPS

En barnhjälm som har allt

Jag har skrivit om cykelhjälmar för barn tidigare och tyckte då att det fanns några riktigt bra hjälmar som hade det mesta men ingen riktig jackpot. Nu kan det vara så att jag får ta tillbaka detta. TEC Lelle MIPS är en hjälm som har allt från grönt spänne till rotationsskyddet MIPS. Att den dessutom är utvecklad i Sverige gör inte saken sämre. Är du intresserad av att ha ditt barns huvud ordentligt skyddat under cykelturen så ska du fortsätta läsa nedan.

Var kan jag köpa TEC Lelle MIPS?

Egenskaper och funktioner

Enligt TEC så har tillverkare tidigare fokuserat på hjälmar för vuxna och när man sedan tagit fram barnhjälmar så har man bara gjort en miniatyr. Det hela är komplexare än så säger TEC som nu har utvecklat barnhjälmen Lelle. Lelle är uppbyggd med skydd i flera lager. Ytskiktet, även kallat EPS, är extra tjockt och mjukare än andra hjälmar vilket tar upp smällar bättre. Det innersta lagret, MIPS, fungerar som ett skyddssystem för hjärnan. Ingår gör också en störtbåge som gör att hjälmen får liknande funktioner som en integralhjälm.

Specifikationer

  • Grönt spänne
  • MIPS rotationsskydd
  • Integrerad belysning
  • Fodrad innemössa ingår
  • Störtbåge kan monteras på
  • Finns i två storlekar 44-50 och 46-54
  • Flera justeringsmöjligheter

Du kan läsa mer om rotationsskyddet MIPS här

Fördelar

👍 Rejäl hjälm som sitter som den ska
👍 Remmarna är designade för att undvika trassel
👍 Snygga pastellfärger

Nackdelar

👎 Kanske lite dyr men kan vara befogat med tanke på att det är barnets säkerhet som står på spel

Betyg

Maxat med päron! Hjälmen har allt. Hemma hos oss har Lelle använts i några veckor och jag känner mig säker när vi är ute och cyklar. Börjar det skymma så tänder vi bara lyset som sitter integrerad på baksidan av hjälmen. En riktigt bra hjälm helt enkelt.

🍐🍐🍐🍐🍐

Hitta bra priser på TEC Lelle MIPS här!

Om TEC

TEC

TEC är ett varumärke inom Cycleuropekoncernen med utvecklingscentra i Varberg, där också cyklar från koncernens varumärken Crescent och Monark tas fram. I TECs sortiment finns cykeldelar och tillbehör som karakteriseras av innovation, hög teknisk prestanda och genomtänkt design. TECs produkter finns också som originaldelar på många Crescents cyklar.

https://www.techjalmar.se/

Video

Relaterade inlägg