Recension: Puky LR M springcykel

Inlägget innehåller reklam i form av annonslänkar till Babyland och Pinkorblue.

Springcykel – en perfekt start

När det blåser vårvindar och man är ute och leker hela dagen passar en springcykel perfekt. Ditt barn bör såklart ha rätt bra balans men de flesta barn klarar att cykla, eller snarare gå, runt med springcykeln från ungefär två års ålder. Ta också en titt på mitt inlägg om cykelhjälmar så får ni reda på hur ert barn bör vara skyddat under cykelturen.

Var kan jag köpa springcykeln?

Egenskaper och funktioner

Springcykeln Puky LR M kan användas av barn från ungefär två års ålder. Barnen bör vara mellan 85 och 110 cm långa och ha en benlängd på 30 till 43 cm, mätt från ljumsken till fotsulan. Till skillnad från springcykeln från mitt tidigare inlägg så har inte Puky LR M någon spärr i styret utan kan vridas 360 grader. Puky själva säger att det är för att styret ska lägga sig platt längs marken istället för att sticka upp när barnet ramlar, vilket ska förhindra att barnet skadar sig på styret. När ditt barn har fått in balansen så finns det en stor och praktisk fotplatta på springcykeln som han eller hon kan vila fötterna på. Däcken är underhållsfria och genom sin skumkonstruktion så är de dessutom tystgående.

Specifikationer

  • Speciell ”banansadel” som Puky har på sina springcyklar för att säkra barnets position
  • Säkerhetshandtag med sidostopp så barnets händer inte halkar av styret
  • Låg ram för att lätt kunna kliva på
  • Skydd på styret om olyckan skulle vara framme
  • Höj och sänkbart styre och sadel
  • Finns i flera storlekar för större barn
  • Tålig pulverlack
  • Vikt 5 kg

Läs mer om springcykeln hos Babyland

Fördelar

👍 Hållbar och robust
👍 Flera inställningsmöjligheter på sadel och styre
👍 Snygga färger

Nackdelar

👎 Lite dyr

Betyg

Fem av fem päron! Den här springcykeln är kanon. Vi har använt den i några år och har egentligen inte hittat något negativt med cykeln som sådan. Eventuellt skulle den kunna få ett halvt pärons avdrag för priset men jag känner mig givmild idag. Min son, som är 3,5 år, använder fortfarande hellre springcykeln än sin vanliga cykel, vilket får ses som ett gott betyg även från honom.

🍐🍐🍐🍐🍐

Om Puky

Puky

PUKY började som PUCK på 1950-talet i Düsseldorf i Tyskland. 1956 byttes namnet PUCK ut då det ansågs för likt det Österrikiska Puch som också tillverkade cyklar på den tiden. Ända sedan dess har dem tillverkat sparkcyklar, barncyklar och andra lekfordon. Produktion, lager och utveckling ligger nu strax utanför Düsseldorf i stad som heter Wülfrath.

http://puky.de/en/home

Video

OBS Ingen officiell video

Relaterade inlägg