STIGA Snowracer – pulkabackens Rolls Royce

Inlägget innehåller annonslänkar till STIGA Sports.

Många är vi som har haft en snowracer under vår uppväxt. Till skillnad från många andra leksaker har snowracern varit en bra kompis under en ganska stor del av min uppväxt. Från att ha blivit dragna runt på snowracern till att i något äldre ålder låtsas att den var en freestyle-snöskoter som jag och mina vänner gjorde trick med på uppskottade hopp i backen. Med andra ord har pengarna som lagts på att köpa en snowracer varit väl investerade pengar.

Sedan jag var liten har STIGA uppdaterat sitt modellutbud till att innefatta såväl olika storlekar av snowracers som olika typer av styren/rattar. De har dessutom kommit med specialutgåvor, vilket gör att det numera går att köpa en snowracer för mellan 900 och 3500 kr.

Läs om STIGA:s olika snowracermodeller här.

STIGA och NN07:s specialutgåva – en Snowracer i lyxförpackning

STIGA x NN07 King Size GT Snowracer

Som sagt har STIGA börjat göra specialutgåvor. Detta är givetvis mest en gimmick och ett sätt att få lite enkel publicitet, men likväl roligt. Till den här vintern har man på STIGA valt att göra ett samarbete med det dansk-svenska klädmärket NN07. Specialutgåvan släpps i en limiterad upplaga och har fått en skönt stoppad dyna i läder och en ratt delvis klädd i läder. Priset på specialutgåvan är satt till 3500 kr och snowracern går exempelvis att köpa från Care of Carl eller direkt från Stiga Sports.

Läs mer om STIGA x NN07 King Size GT Snowracer här.

STIGA Snowracer med cykelstyre

STIGA Snowracer med cykelstyre

Vi tycker dock att det räcker med en mer modest variant och har vårt sikte inställt på en snowracer med något som ser ut som ett cykelstyre. Jag tänker mig att cykelstyret är lättare att hantera med tjocka tumvantar än den traditionella ratten. Dessutom tror jag att cykelstyret kommer vara roligare den dagen våra barn är så stora att de vill ge sig på den luftakrobatik som jag och mina kompisar sysslade med i unga år.

Läs mer om STIGA Snowracer med cykelstyre här.

Andra åkdon och vinterleksaker

Förra vintern skrev jag ett inlägg om lite blandade åkdon. Ta gärna en titt på det inlägget om ni redan har en snowracer eller om ni letar efter något lite mer udda.

Klicka här för att komma till inlägget ”Leksaker för vintern”.

Relaterade inlägg