Så får du ett mer aktivt barn

Inlägget innehåller reklam i form av annonslänkar till Adlibris.se och Babyland.se.

Implementera rörelseglädje

Jag har alltid tyckt om att röra på mig och vet hur viktigt det är att implementera rörelseglädje i tidig ålder. I och med digitaliseringens frammarsch med diverse läsplattor och samhällets uppbyggnad som tyvärr har resulterat i ökat stillasittande vill jag verkligen få mina barn att tycka om fysisk aktivitet i olika former. Jag tror själv att det är viktigt att de får prova på så många olika aktiviteter som möjligt under uppväxtåren men att vi som föräldrar aldrig ska pusha på utan i stället låta det komma från dem. Vi kan ge dem förutsättningarna och vara stöttande när de visar intresse men vi ska aldrig få barnen att känna sig dåliga på något sätt om de inte gillar en viss aktivitet.

Här kommer mina bästa tips på hur du kan väcka intresse för rörelseglädje och förhoppningsvis få ett mer aktivt barn:

Basketboll

Lek med bollar

Se till att ha olika bollar hemma och låt barnet testa sig fram för att få lära sig vad hon eller han kan göra med dem. Visa exempelvis hur man kan sparka på en fotboll, kasta en handboll, rulla en kula, spela innebandy eller slå på en tennisboll och låt sedan barnet undersöka och upptäcka på egen hand.

Basketboll hos Adlibris

Innebandyset hos Lekmer

Fotboll hos Lekmer

Repstege

Inred ett lekrum

Om ni har möjlighet där hemma, inred ett tomt rum eller en del av källaren till aktivitetsrum. Sätt upp krokar i taket för gungor, rep eller exempelvis romerska ringar. Man kan skaffa en studsmatta och rutschkana. Låt banen leka fritt men var inom synhåll eller åtminstone så du kan höra vad som händer.

Redskap hos Babyland

Rutschkanor hos Babyland

Studsmatta hos Outl1

Pekboken för sportiga barn

Läs om olika aktiviteter

Läs böcker som handlar om olika träningsformer på ett lekfullt sätt. En favorit hemma hos oss har varit pekboken för lite sportigare barn.

Pekboken för lite sportigare barn hos Adlibris

insektsglas

Gå ut i skogen

Ta er ut i naturen på upptäcktsfärd! Att vandra över stock och sten är en rolig aktivitet som både kan vara spännande och fysiskt ansträngande. Ta med insektsglas så att ni tillsammans kan kika närmare på intressanta fynd.

Insektsglas hos Skapamer

Tänk på att lite är bättre än inget, så ta på barnen bra kläder om det regnar och gå ut en liten sväng för att ge dem en nypa frisk luft och rörelse.

Läs även mina inlägg om badhuset och vinterleksaker. Känner du att du har ett för aktivt barn så rekommenderar jag att läsa mina inlägg bokstund, boktips eller i värsta fall barns sömn och sömnbesvär.

Relaterade inlägg