Myggnät till barnvagn

Inlägget innehåller reklam i form av annonslänkar till Babyland, Babyshop och Elodie Details.

Ett oumbärligt tillbehör när myggorna är på hugget

Jag skrev för inte alls länge sedan ett inlägg med tips om hur man både skyddar sig från mygg- och andra insektsbett och hur man lindrar de bett man fått. Vad jag helt och hållet glömde då var en av de mest självklara produkter som finns att tillgå när det gäller skydd mot myggor och andra insekter – nämligen myggnät för barnvagnar.

Ett myggnät till barnvagnen kan vara oumbärligt i vissa lägen och framförallt då barnet ska sova i vagnen. Eftersom myggor tycker om skugga är det väldigt sannolikt att de kommer leta sig till den barnvagn som har ställts skyddad från solen. Med ett bra insektsnät till vagnen spelar detta dock ingen roll.

Ofta ingår det ett myggnät när man köper barnvagn men hos vissa tillverkare är det ett tillbehör som man måste köpa till. Köper man en begagnad vagn är det så klart inte säkert att myggnätet hänger med. Det är heller inte säkert att myggnätet överlever under hela barnvagnens livstid. Det är nämligen relativt lätt hänt att få en reva i myggnätet vilket gör att det tappar sin funktion.

Olika myggnät till olika sorters barnvagnar

Det finns såväl modellspecifika myggnät som universalnät som fungerar till flera olika typer av barnvagnar. Vissa modellspecifika nät fungerar även till andra tillverkares vagnar så länge modellerna har liknande mått på själva ligg- eller sittdelen. Det viktigaste här är egentligen att myggnätet smiter åt tillräckligt mycket för att inte lämnar glipor där myggen eller insekterna kan ta sig in.

Designat myggnät från svenska Elodie Details

Det finns flera webbshoppar som säljer myggnät till barnvagnar men av de som jag har hittat har Babyshop det största utbudet. Andra webbshoppar som också säljer myggnät är till exempel Bamba och Babyland.

Designade myggnät

För att hitta myggnät med lite roligare design rekommenderar jag ett besök hos svenska Elodie Details. De har ett flertal olika designade nät och andra matchande tillbehör att piffa upp barnvagnen och eventuellt tillvaron med.

Babyshops avdelning för myggnät och regnskydd till barnvagnar

Elodie Details avdelning för myggnät till barnvagnar

Relaterade inlägg