Bra armpuffar – flythjälpmedlet du inte kan vara utan

Inlägget innehåller reklam i form av annonslänkar till Babyland, Lekmer och Stor & Liten.

Armpuffar/armringar klassiker som fungerar än

  • Armpuffar/armringar
  • Övriga simhjälpmedel – ryggfena, simpontoner, simstol och simväst
  • Vattenlek – uppblåsbar flamingo och svan

Sommaren närmar sig med stormsteg och därför är det också läge att utrusta barnen med riktigt bra flythjälpmedel. Armpuffar är en sån där pryl som är väldigt säsongsbetonad och som butikerna verkar få in ett lager av på vårkanten, som sedan inte fylls på under sommaren. Det innebär att de kan vara svåra att få tag på mitt under badsäsongen och det kan därför vara bra att införskaffa dem i god tid.

En viktig sak att tänka på när det gäller armpuffar eller andra flythjälpmedel är att barnen – även om de har puffarna på sig – aldrig ska komma utom räckhåll från dig i vattnet, för barnen kan fortfarande hamna under vattenytan. Var också extra vaksam när barnen hoppar från poolkanten eller bryggan eftersom armpuffarna då kan halka av armen om de inte är ordentligt uppblåsta.

Inte ett substitut för flytväst

Observera att armpuffarna bara är ett flythjälpmedel och att de inte kan ersätta en flytväst till ditt barn. Jag har skrivit ett inlägg om flytvästar där du får mer information vilka typer av flytvästar som är lämpliga att använda sig av vid båtfärder eller när barnen ska kunna röra sig med något mindre övervakning i närheten av vatten.

Aquarapid

Aquaring – armpuffar från Aquarapid

Av de armpuffar som vi har testat till våra barn så är vi mest nöjda med Aquarapids Aquaring.

De finns i flera färger, har en innerring av skumplast, är CE-certifierade och passar barn från 6 månaders ålder och upp till att de väger 30 kg.

Aquaring hos Babyland

Aquaring hos Stor & Liten

Skruttenringen

Skruttenringen

Skruttenringen är en svenskutvecklad produkt som också den har en innerring av skumplast och passar barn från ca 1 års ålder och upp till att de väger 30 kg.
Jag upplever skruttenringen som lite mindre än Aquaring med lite mindre flytkraft men också lite mindre klumpig för barnet att simma runt med.

Skruttenringen hos Babyland

Skruttenringen hos Stor & Liten

Armringar

Bestway – armringar

En lite billigare produkt från Bestway som passar de lite större barnen mellan 3-6 år (18-30 kg).

Bestway armring hos Babyland

Andra simhjälpmedel/flythjälpmedel

När ditt barn har blivit lite större och vant sig vid vattnet så är det dags att få in den rätta positionen i vattnet för att senare kunna lära sig simma. Bra hjälpmedel kan då vara de klassiska ryggpontonerna, en hajfena i flytande material eller en simväst.

Swimfin

Swimfin – hajfena

Då Swimfin inte behöver blåsas upp så är den är redo att spännas fast runt magen på barnet så fort ni plockar fram den. Ditt barn kommer automatiskt att hamna i en bra simposition samtidigt som hon eller han kan låtsas vara en häftig haj. 😉

Swimfin hos Babyland

Swimfin hos Stor & Liten

Piikaboo simväst – Leo

Piikaboo simväst

Piikaboos simväst finns i flera olika färger och mönster. Simvästen följer samma koncept som de två tidigare produkterna och används för att barnet ska kunna ha en position som möjliggör bättre vattenvana och position i vattnet. Viktigt är att komma ihåg att simvästen inte är en flytväst och ska alltså inte användas som en sådan.

Läs mer om Piikaboos simväst hos Lekmer

Plasto Simhjälp – Delfin

Plasto simhjälp – ryggpontoner

Klassiska lära-sig-simma-pontoner som barnet har runt magen och som ger tillräcklig flytkraft för att kunna ligga i rätt position i vattnet.

Läs mer om Plasto simhjälp hos Lekmer

Simstol

Intex Simstol Baby – simstol för de minsta

Stadig simstol från Intex som kan användas från 1 år. Ett bra sätt att vänja de riktigt små barnen vid att vara i vattnet.

Läs mer om Intex Simstol baby hos Babyland

Vattenlek

Självklart så behöver barnen och kanske även de vuxna en stor fågel att flyta runt på i solen. Passar lika bra i poolen som på stranden.

Svan

Svan – uppblåsbar

Svan hos Stor & Liten

Flamingo

Flamingo – uppblåsbar

Flamingo hos Babyland

Skydda barnen mot solen

Tänk på att smörja in barnen när de vistas i solen. Här kan du läsa om hur du skyddar dina barn från solen och värmen.

Relaterade inlägg