Dagens boktips

Inlägget innehåller reklam i form av annonslänkar till Adlibris.se och Bokus.se.

Viktiga Kartor av Sarah Sheppard

Viktiga Kartor av Sarah Sheppard

Lärorik bok om geografi, historia och biologi

I dagens boktips vill jag tipsa om boken Viktiga Kartor av Sarah Sheppard. Boken passar för såväl nyfikna barn, från ungefär tre års ålder, som för nyfikna vuxna. Boken är fullspäckad av rolig och spännande information inom områdena geografi, historia och biologi. Genom boken lär vi oss om bland annat djuphavsgravar, kontinentalplattor, pilgiftsgrodor och stenfiskar. Vi har nu läst den här boken i stort sett varje dag under några månaders tid för vår treåring och det går alltid att hitta något spännande i den. På första och sista uppslaget finns det listor med världens flaggor som visade sig vara väldigt intressanta. Redan efter några dagar hade treåringen lärt sig fler flaggor och vilka länder de tillhör än vad vi kan.

Adlibris.se

Bokus.se

Viktiga Kartor av Sarah Sheppard

En bok som fungerar långt upp i åldrarna

Jag tror att den här boken både kommer att hålla länge och att den kan läsas i omgångar. Såväl förskolebarn som barn som börjat grundskolan kommer att hitta intressanta vinklar på historier om sjörövare och äventyrare.

Utöver denna bok har Sarah Sheppard bland annat skrivit boken Hajar som även den är riktigt intressant och lärorik. Boken om hajar finns bland annat att köpa hos Adlibris.se.

Se även mina tidigare tips på böcker för mer inspiration till mysiga stunder med ditt/dina barn.

Relaterade inlägg