Bokstund

En riktigt bra bok är alltid rätt

Texten innehåller reklam i form av annonslänkar till Adlibris och Bokus.

Mys framför brasan, i baksätet på bilen eller en alldeles för tidig lördagmorgon – i vår familj försöker vi att läsa så mycket böcker som möjligt för barnen. Det blir en mysig stund både för oss och våra barn. Här listar jag några barnböcker som både jag och mina barn uppskattar och som passar för barn i åldrarna 1-5 år.

Örnis bilar av Carl Johan De Geer

Örnis Bilar av Carl Johan De Geer är en av de böcker som vi läst allra mest här hemma. Örni drömmer sig iväg i olika situationer och löser allt med bravur. Illustrationerna är också nånting som ofta leder till långa diskussioner med ditt barn.

Sagosamling av Jan Lööf

Sagosamling av Jan Lööf – om man gillar Jan Lööf så är det här verkligen en perfekt bok för dig och ditt barn. Boken är en samlingsbok som innehåller både kortare och längre berättelser som Ta fast Fabian, Morfar är en sjörövare och Matildas katter. Den innehåller även några riktiga klassiker som exempelvis Sagan om det röda äpplet och Födelsedagspresenten.

Pettsson och Findus och pannkakstårtan av Sven Nordqvist

Pannkakstårtan av Sven Nordqvist är även den en riktig klassiker bland barnböcker som går bra hem hos såväl liten som stor. I Sven Nordqvists detaljrika illustrationer hittar man alltid något nytt och ibland behövs det inte så mycket läsning utan det kan räcka att titta på bilderna.

Vulkanen och monsterbrandbilen av Daniel Sjölin och Simon Jannerland

Vulkanen och Monsterbrandbilen av Daniel Sjölin och Simon Jannerland är en bok som är rafflande i både text och bild. Vulkanen håller på att utplåna hela staden och Ivar MacPliv och Charlie MacBling får ta tuffa beslut om vad som ska räddas från att slukas av lavan.

God natt, Alfons Åberg av Gunilla Bergström

God natt, Alfons Åberg av Gunilla Bergström – Alfons vill förstås inte sova och försöker med alla medel att få vara vaken en stund till. Det här är en klassisk barnbok som är lätt att relatera till både för dig och ditt barn. Ingenting för dig som har barn som aldrig skulle komma på tanken att be om ett glas vatten eller ett sista toalettbesök för att på så sätt förhala läggningsrutinen.

Relaterade inlägg