Recension: Frog Bikes, Frog 40 14″ barncykel

Inlägget innehåller reklam i form av annonslänkar till Cykloteket.

Ditt barns första riktiga cykel

Låt säga att ni har haft en cykel med stödhjul eller en springcykel och barnet eller barnen börjar få kläm på cyklandet. Då är det ju dags att uppgradera cykeln till nånting som man kan utvecklas på. Frog 40 med 14 tums däck har det ditt barn behöver för att komma vidare med cyklandet och förhoppningsvis hitta glädjen i att svischa runt på två hjul. Ta också en titt på mitt inlägg om cykelhjälmar så får ni reda på hur ert barn bör vara skyddat under cykelturen. Jag tycker att TEC Lelle MIPS är en lämplig hjälm för mindre barn och den recenserar jag här. OBS Cykeln kallas ibland för Frog 40 och ibland Frog 43, här har jag valt att endast kalla den för Frog 40.

Var kan jag köpa Frog 40?

Frog 40 – egenskaper och funktioner

Frog 40 kan användas av barn från ungefär 3-4 års ålder. Frog Bikes anser att grenmåttet eller längden på insidan av benet (mätt från ljumsken till fotsulan) är det som man ska kontrollera om cykeln har en passande storlek. Här är en smart köpguide från Cykloteket. Ramen och framgaffeln är gjord i högkvalitativ aluminium som både är lätt och stark.

Specifikationer

  • Vikt knappt 7 kg
  • Lättmanövrerade bromshandtag
  • Sadel och styre som är lätta att justera
  • Har styrstopp så man inte kan vinkla styret för mycket
  • Lättrullade släta däck
  • Roterande kedjeskydd för att slippa fastna
  • Bromsar från Tektro
  • Reflexer och ringklocka

Se alla färger på Frog 40 hos Cykloteket

Fördelar

👍 Många fräcka färgalternativ
👍 Lätt att ställa om sadel
👍 Styrbegränsningen gör att vissa krascher kan undvikas

Nackdelar

👎 Stöd ingår ej
👎 Ganska dyr

Betyg

Fyra av fem päron! Det här är en cykel som jag tror man kan ha flera år och sedan kan småsyskon ta över den. Jag har också känslan av att andrahandsvärdet kan vara ganska högt och således motivera det höga priset. Vi har cyklat överallt med Frog 40, skogen, asfalt, grus, uppför och nedför. Inget har den några problem med utan det är egentligen bara priset som sänker betyget från en femma. Rekommenderas starkt!

🍐🍐🍐🍐

Om Frog Bikes

Frog Bikes logotyp

Frog Bikes startades i Storbritannien 2013. Idén till Frog Bikes startade makarna Jerry och Shelly Lawson när deras barn skulle lära sig att cykla. De uppfattade att utbudet på lätta och bra barncyklar var väldigt litet. Frog Bikes har sitt huvudsakliga fokus på barncyklar och att cyklarna ska vara lätta, lättmanövrerade och rulla lätt. Allting ska vara anpassat efter ett barns storlek och styrka och därför är tyngden på cykeln av yttersta vikt.

https://www.frogbikes.se

Video

Storleksguide på Frog Bikes

Relaterade inlägg