Recension: Stokke Tripp Trapp

Inlägget innehåller reklam i form av annonslänkar till Babyland, Babyshop och BabyV.

Smart och anpassningsbar barnstol som följer barnet under dess uppväxt

Om man tittar på vad mina barn har använt mest och längst under sina första levnadsår så måste jag säga att deras barnstolar kommer högt upp på den listan. Hos oss har det handlat om Stokkes barnstolar och mer specifikt modellen Tripp Trapp. Vi har satt våra barn i dessa stolar (med babyinsats) från att de bara varit någon månad gamla och jag är övertygad om att stolarna kommer att användas flitigt i ytterligare några år. Det vill säga till 5-6 års ålder eller när barnen är redo att sitta i en vanlig stol vid matbordet.

En flexibel men robust 47-åring

Stokke lanserade barnstolen Tripp Trapp redan 1972 och har med tiden blivit ett vanligt inslag i väldigt många hem. Den smarta designen med den reglerbara sitsen och fotplattan gör att barnet alltid sitter i lagom höjd för att kunna vara med vid måltider och andra aktiviteter vid bordet. Tack vare stolarnas anpassningsbarhet slipper vi köpa flera olika stolar under barnens uppväxt, vilket är trevligt för såväl plånbok som miljön. Konstruktionen och materialvalen känns väldigt gedigna. Sammantaget gör detta att jag tycker att det här är en av de bättre investeringar vi gjort gällande produkter till våra barn.

Bra priser på Stokke Tripp Trapp

Stolen är som sagt en populär klassiker och finns därför att köpa på ett flertal ställen. På webben går den exempelvis att hitta hos Babyland, Babyshop, BabyV och Lekmer, där priset varierar beroende på material och färg samt på aktuella kampanjer och reor.

Stokke Tripp Trapp – egenskaper och funktioner

Med hjälp av setet för nyfödda kan Tripp Trapp användas direkt från att ditt barn har anlänt till hemmet och upp till 9 kg. Från 6 månaders ålder kan du använda babyinsatsen till Tripp Trapp där ditt barn sitter bra tills det inte längre får plats. Efter det så har man en barnstol som fungerar så länge ditt barn vill sitta i den. Viktbegränsningen på 110 kg borgar för att barnet tröttnar före stolen gör det.

Specifikationer

  • Justerbar sits och fotplatta
  • Finns i lackat trä (olika färger), ek och ask
  • Skandinavisk design
  • Robust konstruktion (håller upp till 110 kg)
  • Vattenbaserad giftfri färg
  • Mått (längd x höjd x bredd i cm) 49 x 79 x 46
  • Vikt 7 kg

Det går att läsa mer om Stokke Tripp Trapp hos Babyland

Fördelar

👍 Hållbar och robust
👍 Flera justeringsmöjligheter och tillbehör
👍 Lång användningstid

Nackdelar

👎 Eventuellt lite dyr men om man ser till hur mycket den används och att den inte behöver bytas ut på flera år så är priset per sittande minut väldigt lågt
👎 Det är lite bökigt att ställa om sitt- och fotplattan då man behöver insexnyckel för att lossa flera skruvar

Betyg

Slutbetyget blir fyra av fem päron! Hade priset varit något lägre och justeringen lite smidigare så hade betyget utan tvekan blivit en femma. Vi använder våra Tripp Trapp varje dag och jag måste säga att vi gör det med glädje. Barnen får en god position och överblick och hela familjen känns delaktiga i vad som sker kring matbordet. Det jag tycker är absolut bäst med stolen är dess potentiellt långa livslängd. Att den kan användas varje dag från nyfödd till skolåldern är verkligen toppen!

🍐🍐🍐🍐

Om Stokke

Stokke

Företaget Stokke AS grundades i Ålesund på Norges västkust 1932. Från början tillverkades bussäten och möbler för vuxna. I Stokkes sortiment finns nu barnmöbler, barnstolar, barnvagnar, liggdelar, textilier och inredningsprylar. Nu finns Stokkes produkter över hela världen och deras motto är hållbara produkter och smart design som ska främja en sund utveckling för nya generationer av familjer och familjemedlemmar.

https://www.stokke.com/

Video

Relaterade inlägg