Förkylningarnas högtid är här

Inlägget innehåller reklam i form av annonslänkar för Babyland, Apohem.

Vabruari, VAB och vobb

Snoret rinner, influensasymptomen avlöser varandra och vinterkräksjukan härjar på förskolan – vabruari är här. Hemma har vi varit förkylda i omgångar sedan i slutet av januari. Någon har feber, näsorna är röda av allt torkande och humöret är inte på topp hela tiden. Här kommer några tips för ett något lugnare februari.

Näsa

När näsan rinner och ditt barn knappt kan andas genom näsan kan en nässug vara bra. Särskilt till små barn. Torkar man näsan tvåhundra gånger på en dag så kan det även vara bra att ha någon salva att smörja den ömmande nosen med.

Feber

När ditt barn har feber brukar du som förälder oftast märka det. Om du är osäker så finns det en uppsjö av produkter som tar temperaturen på ditt barn.

Mage

För de flesta föräldrar är det värst när ens barn börjar kräkas. Hemmet skall saneras och hygienen är av yttersta vikt. När 48 timmar väl har gått så håller man andan innan man vet att alla andra i familjen har klarat sig.

Marsljuset på andra sidan vabruaritunneln

Nu är det redan den 17 februari och solens strålar har värmt oss idag. Håll ut de sista veckorna så är ni snart ute på andra sidan av detta mörker som vabbruari i bland kan kännas som. Om krassligheten fortfarande hänger kvar så kan ni passa på att läsa någon av de böcker som jag tipsade om i mitt tidigare inlägg. Troligtvis kan även ett par tips för sömnen komma väl till pass just nu.

1177 en ängel på tråden

Skulle det vara så att de här tipsen inte hjälper så finns alltid 1177 som en räddande ängel endast ett telefonsamtal eller knapptryck bort. Men det lär jag väl knappast behöva berätta för er – ni är ju trots allt småbarnsföräldrar själva.

Relaterade inlägg