Påskpyssel för barn

Inlägget innehåller reklam i form av annonslänkar till Panduro, Stor & Liten och Åhléns.

Hur håller jag barnen sysselsatta under påsken?

Påsken står för dörren och många av oss ska säkert packa in familjen i bilen och besöka någon närstående släkting. Även om påsken med dess ledighet och påskmat kan vara trivsamt för oss vuxna så kan högtider som påsk och jul ibland bli lite långdragna för de yngre familjemedlemmarna. Många väljer då den lätta utvägen, surfplattan, för att göra barnen nöjda för stunden. Jag tycker däremot att man, innan man tar till surfplattan, kan anamma den fina traditionen med påskpyssel.

Lera och glitterfärg – påskpyssel med en tvist

Bara för att vi vuxna för länge sedan har tröttnat på att pynta påskris och måla ägg betyder det inte att barnen inte tycker att det kan vara spännande. Och för att göra det extra spännande går det att göra det med en tvist. Jag har t.ex. beställt hem mer Play-doh-lera för att göra figurer av som vi sedan kan trä snören igenom och hänga i påskriset. Vill man ha något mer beständigt än Play-doh-lera så kan man köpa Cernitlera som går att härda i ugnen. Jag valde dock Play-doh-lera för att kunna göra om figurerna flera gånger. I samma beställning köpte jag även hem lite glitterfärg att måla äggen och påskkorten med, vilket förhoppningsvis kommer att få farmor att bli extra glad över äggen och korten som barnbarnen målat. 😉

Läs mer om Play-doh-lera hos Stor & Liten

Åhléns har förutom Play-doh även sin egen lera, vilken kan vara värd att testa. Den kostar just nu hälften så mycket som Play-doh och ni hittar den via länken här nedanför.

Åhléns billiga leklera

Fönsterlera

Fönsterlera

Varumärket Play har en modellera som är till för att dekorera fönster med. Barnen tycker garanterat att det är roligt att sätta lera på fönstren. Frågan är om mamma och pappa tycker att det är lika roligt att tvätta dem. Hur som helst så tycker jag att det är en rolig produkt som kan vara värd att testa. Varför då inte göra det till påsk för att få lite fina påskkycklingar i fönstren?

Läs mer om fönsterlera hos Lekmer

Gör en egen påskhare

Ett annat tips är att köpa hem pysselögon och pappersark i lite olika roliga färger. Med hjälp av dessa och ett visst mått av fantasi går det att göra fina påskharar eller kycklingar. Genom att klä in en toalettrulle i ett av de färgade pappren och sedan klistra på de köpta ögonen och öron av utklippt papper får man t.ex. en rolig påskhare.

Kika in på Mammalindas blogg för att se bilder på hur man kan göra fina påskharar.

Pysselögon hos Panduro

Relaterade inlägg